KOLMILAMMIN LAVA ON KAUNIS TANSSILAVA

post thumb
Harrastukset
by Minna/ on 22 Sep 2021

KOLMILAMMIN LAVA ON KAUNIS TANSSILAVA

Viihdyttävä Kolmilammin lava on tanssilava Ryttylässä Hausjärvellä Kanta-Hämeen maakunnassa. Se toivottaa niin paikalliset kuin ulkopaikkakunniltakin tulevat tanssijat tervetulleiksi katetulle tanssilavalle. Aivan Kolmilammin rannalla sijaitseva tanssilava tarjoaa myös upeat kesäiset maisemat alas lammelle. Tanssimisen lomassa voikin levätä lavan ulkoterassin pöytien luona kauniita vesimaisemia ihaillen. Kolmilammin tanssilava tarjoaa kävijöilleen paljon muitakin ominaisuuksia sekä tietenkin hauskaa viihdettä tanssin parissa.

MILLAINEN ON KOLMILAMMIN LAVA

Turkhaudan kylässä sijaitseva tanssilava on toiminnassa kesäisin toukokuusta elokuuhun saakka. Sitä ympäröi kolme lampea, joista yksi on aivan lähellä tanssilavaa. Sen sisältä löytyvät viihtyisät tanssitilat ja ulkoa puisilla pöydillä varustettu terassi kauniiden maisemien ympäröimänä. Tanssilavan alue on suljettu portilla. Kolmilammin tanssit houkuttelevat etenkin nuoria että keski-ikäisiä, vaikka tansseissa käykin monen ikäisiä tanssijoita.

Tanssilavan lisäksi tiloista löytyy WC, uimaranta sekä savuton ja alkoholiton kahvio. Tanssimisen lomassa voi siis esimerkiksi käydä viilentymässä lammessa uiden tai syödä välipalaa kahviossa, jolloin jaksaa tanssia koko illan. Kahvion herkkuja kannattaa myös kokeilla tanssimisen lomassa. Kahvio on nimittäin tunnettu laadukkaasta ja monipuolisesta kakkutarjonnastaan. Tanssilavaa on myös kehuttu henkilökunnan ja loistavan tunnelman osalta.

KOLMILAMMIN TANSSIT VAIHTELEVIEN ESIINTYJIEN RYTMITTÄMINÄ

Kolmilammin lava tarjoaa vaihtelevia esiintyjiä, joiden rytmittäminä viihtyy tanssimassa koko illan. Esiintyjiä lavalla ovat olleet esimerkiksi Taikakuu, Kyösti Mäkimattila & Varjokuva sekä Reeta & Lumo. Ajankohtaisista esiintyjistä kerrotaan etukäteen esimerkiksi tanssilavan Facebook-sivustolla, jota päivitetään usein. Siellä kerrotaan myös esimerkiksi lippujen hinta kunkin esiintyjän kohdalla. Lavan lippu maksaa usein 17 euroa, mutta hinta voi vaihdella joskus paljonkin, eli sen tarkastaminen etukäteen kannattaa.

Kolmilammin lava tarjoaa usein viihdettä ja tanssia usein iltakuudesta lähes puoleenyöhön saakka, eli viihdettä on tarjolla tuntitolkulla. Lavalla riittää runsaasti tilaa sekä esiintyjille että tanssijoille. Lava esiintyjineen on saanut monia hyviä arvosteluja, eli se on monen mielestä hyvin viihdyttävä paikka.

KAUNIS TANSSILAVA JA YMPÄRISTÖ

Jo vuonna 1951 perustettu tanssilava sijaitsee hyvin kauniilla paikalla, eli se tarjoaa upeat puitteet kesäöihin. Tanssilava puisine puitteineen on viihtyisä myös sisältä päin. Sen korkea katto tuo tilaan viihtyisyyttä ja valoisuutta. Lavalla on tiloja niin tanssijoille kuin istujillekin. Omaa tanssivuoroa voi joutua joskus odottelemaan, kuten kaikille tanssilavoilla. Tällöin voi tutustua vieressä istuviin tanssijoihin tai hiljaisena iltana vaikkapa Nopeampi nettikasino -sivustoon omalla puhelimellaan.

Kolmilammit sijaitsee myös aivan lavan vieressä ja sinne aukeaa lavan pihalta sekä ulkoterassilta kaunis maisema. Tämä lampi kaunistaa miljöötä entisestään. Romanttisessa lampimaisemassa on mukavaa tanssia kauniina Suomen kesäiltana. Itse tanssilava on kuitenkin sisätiloissa, eli vesisadekaan ei estä tansseihin lähtemistä.

KOLMILAMMIN LAVA

Kolmilammin lava ei ole ainoa Kanta-Hämeen tanssilava. Maakunnassa sijaitsevat myös Vojakkalan lava Vojakkalassa, Kapakanmäki Hämeenlinnassa ja Riutanharju Riihimäellä. Merikievari-sivuston tanssilavat maakunnittain -blogiteksti tarjoaa myös vinkkejä muualla Suomessa sijaitsevien laadukkaiden tanssipaikkojen löytämiseen. Eri tanssilavoihin kannattaakin tutustua esimerkiksi matkustellessaan Suomea pitkin. Mielenkiintoiselle lavalle voi tietenkin myös matkustaa varta vasten tansseja varten vähän kauempaankin.

Läheskään kaikki tanssilavat eivät silti tarjoa yhtä kauniita puitteita, yhtä mielenkiintoisia esiintyjiä tai yhtä herkullisia tarjottavia kuin Kolmilammin lava. Nämä ovat kuitenkin mielipideasioita ja vaihtelevat tietenkin jokaisen tanssijan oman maun mukaan.

Kolmilammin lava tarjoaa viihdettä ja tanssia kaiken ikäisille tanssijoille tanssitaitoon katsomatta. Lavatanssien etiketti kannattaa kuitenkin ottaa aina haltuun ennen tansseihin lähtemistä. Sivuston blogi kertoo siitä lisää. Tansseihin ei esimerkiksi ole kohteliasta mennä verkkahousuissa ja lenkkareissa, vaikkakaan tanssit eivät vaadi myöskään kaikista hienoimpien juhlavaatteiden käyttämistä. Kannattaa myös selvittää esimerkiksi se mihin kellonaikaan on naisten haku.