TANSSILAVAT MAAKUNNITTAIN TARJOAVAT VAIHTOEHTOJA JOKAISELLE

post thumb
Harrastukset
by Minna/ on 02 Apr 2021

TANSSILAVAT MAAKUNNITTAIN TARJOAVAT VAIHTOEHTOJA JOKAISELLE

Suomessa on satoja erilaisia tanssilavoja ja tanssipaikkoja, jotka ovat etenkin kesäisin ahkerassa käytössä. Monikaan ei välttämättä tunne lähiseutunsa kaikkia tarjolla olevia tanssipaikkoja. Suomen jokainen maakunta tarjoaa useita – joskus jopa useita kymmeniä – erilaisia tanssilavoja. Suomen tanssilavat maakunnittain on loistava tapa löytää juuri oman alueensa tanssilavat. Se voi myös auttaa tutustumaan lähialueen tanssilavoihin, joista ei ole ennen kuullutkaan.

MISTÄ LÖYTÄÄ TANSSILAVAT MAAKUNNITTAIN

Suomessa on paljon tanssilavoja ja useat tahot ovat listanneet nämä tanssilavat maakuntien mukaiseen järjestykseen. Näitä vaihtoehtoja kannattaakin tutkia löytääkseen juuri oman suosikkilavansa tai suosikkitanssipaikkansa lähialueelta. Esimerkkejä eri maakuntien tanssilavoista on esimerkiksi tapahtuma- ja tanssipaikka Aitoon Honkala Pälkäneellä Pirkanmaan maakunnassa, kaunis Hallin lava Salossa Varsinais-Suomessa tai Tahnuhovi Lohjalla Etelä-Suomessa.

Lavatanssit onnistuvat Uudellamaalla esimerkiksi Helsinki Pavilla, joka sijaitsee nimestään huolimatta Vantaalla. Se on tanssinharrastajien tanssipaikka ja yksi harvoista suurista tanssilavoista, jossa ei ole alkoholitarjoilua. Keski-Suomen tanssipaikkana toimii esimerkiksi Äänekosken Kartano Kievari ja Kanta-Hämeessä Hausjärven Kolmilammin tanssilava. Panimoravintola Sahtikrouvin yhteydessä sijaitseva Krouvin lava taas tanssittaa ihmisiä Hartolassa Päijät-Hämeen maakunnassa.

VALITSE PIENI TAI SUURI TANSSILAVA

Tanssilavojen ja -paikkojen joukossa riittää niin pieniä kuin suuriakin tanssipaikkoja. Kannattaakin vertailla paikkoja etukäteen sen mukaan kaipaako suurta lavaa ihmisjoukkoineen vai enemmän pientä ja intiimiä tanssilavaa. Tanssilavojen puitteet ja ympäristöt vaihtelevat myös. Juuri itselle oikean tanssipaikan valinta voi tehdä tanssihetkestä ikimuistoisen.