ZUMBA JA MUUT LATINORYTMIT

post thumb
Harrastukset
by Minna/ on 27 Oct 2020

ZUMBA JA MUUT LATINORYTMIT

Zumba on mainio tapa saada koko keho liikkumaan, mikäli haluaa vähän vauhtia tanssituntiin. Siinä poltetaan tehokkaasti kaloreita mukaansatempaavien latinalais-amerikkalaisten rytmien saattelemana. Monet muutkin tanssiaskeleet tulevat tunnilla tutuiksi. Näistä mainittakoon muun muassa salsa, merengue, cumbia, reggaeton, calypso ja quebradita. Mitään niistä ei tarvitse etukäteen osata, vaan tunnille voi mennä rohkeasti mukaan. Kehonhuolto tanssien on parasta mahdollista liikuntaa.

Zumba on useimmille jo aerobic-tunneilta tuttua kestävyys- ja intervalliharjoittelua. Siinä on maksimoitu rasvanpoltto ja kaloreiden kulutus. Helppoja tanssiaskelia toistetaan välillä nopeaan ja välillä hitaampaan tahtiin. Useiden toistojen aikana ne jäävät helpommin mieleen.

MISTÄ ZUMBA ON ALUN PERIN LÄHTENYT LIIKKEELLE?

Tässä Merikievari sivusto on ottanut selvää, mistä zumba on alun perin lähtenyt leviämään maailmalle. Kolumbialainen tanssija ja koreografi Alberto Pérez keksi zumban vahingossa vuonna 1998. Hän oli menossa pitämään aerobic-tuntia, mutta unohti ottaa tunnilla käytettävän musiikin mukaansa. Hän soitti mukanaan olevaa salsa ja merengue musiikkia.

Aerobinen liikunta on mukavaa vastapainoa liialliselle paikallaan ololle työpäivän aikana. Zumba saa ihmiset mukavasti liikkeelle. Tähän tanssilliseen liikuntamuotoon yhdistyy oman koordinaation kehittämisen lisäksi myös kunnon kasvattaminen ja hapenottokyvyn parantaminen. Tämä kuumiin latinorytmeihin perustuva liikuntamuoto on monipuolista ja siinä keskitytään koko kehon liikkeeseen.

MILLOIN ZUMBA HARRASTUS KANNATTAA ALOITTAA?

Jokainen on varmasti joskus ollut siinä tilanteessa, että etsii jotakin uutta ja erilaista harrastusmahdollisuutta. Mikäli tanssiharrastus kiinnostaa, kannattaa lukea nämä vinkit.

• Tämän harrastuksen voi aloittaa ihan missä iässä tahansa.
• Mikäli pitää latinalaisten tanssien mukaansatempaavasta rytmistä, on tämä oikea harrastus.
• Mikäli haluaa kohottaa kuntoaan liikunnalla, on zumba oikea laji.

SALSAA VOI TANSSIA JOKO PARITANSSINA TAI YKSINÄÄN

Salsa on latinalaisamerikkalaisen tanssin muoto, jota voi tanssia joko paritanssina tai yksinään. Tanssin sanotaan alun perin olevan kotoisin Kuubasta, josta se levisi muualle maailmaan. Kuubalaisessa salsassa ja Crossbody Style -salsassa on toisistaan eroavat tanssityylit. Suomessa kuubalaista parisalsaa on tanssittu vuodesta 1994.

Kuubalainen parisalsa on yleisin suomessa tanssittava salsa. Sen on sanottu olevan yksilötanssia, jossa toinen ihminen otetaan koko ajan huomioon. Tanssin kautta on helppo kohdata toinen ihminen ja tulla nähdyksi. Pariskunnille tanssiminen on mainio tapa viettää yhteistä aikaa. Mikäli omaa paria ei ole, voi tanssitunneille mennä yksinäänkin, sillä usein sieltä löytyy kyllä joku tanssipari.