HÄÄVALSSI ON TÄRKEÄ JA IKIMUISTOINEN TANSSI

post thumb
Harrastukset
by Minna/ on 09 Sep 2022

HÄÄVALSSI ON TÄRKEÄ JA IKIMUISTOINEN TANSSI

Häävalssi on monelle ajankohtainen asia häitä suunniteltaessa. Moni on haaveillut pitkään – jopa lähes koko elämänsä – tanssimisesta omissa häissä. Tämän vuoksi tähän tanssiin kannattaakin panostaa huolellisesti etukäteen. Hääpari tanssii yleensä valitsemansa tanssin, kuten vaikkapa valssin, hääbändin säestämänä. Se on yksi häiden odotetuimpia kohokohtia sekä hääparille että myös vieraille. Häävalssin jälkeen voidaan soittaa myös vanhempien valssi ja lopuksi kolmas valssi, johon vieraatkin pääsevät mukaan.

MILLAINEN ON HÄÄVALSSI?

Häissä tanssittavan valssin erottaa muista häätansseista se, että valssi tanssitaan valssin askelin ja valssimusiikkiin. Valssimusiikkiin on monia vaihtoehtoja aina vanhemmista kappaleista hyvin moderneihin valsseihin asti. Hääpari valitsee musiikin aina omaan makuunsa sopivaksi, joten valssi voi olla myös hyvinkin erikoinen hääparista riippuen. Erilaisia valssikappaleita kuuntelemalla hääpari löytää juuri omiin juhliinsa täydellisen kappaleen.

Valssin askeleet on myös tärkeää osata, jotta tanssiminen on mukavaa ja näyttää hyvältä. Tanssikurssi onkin loistava idea ennen häitä. Kurssille kannattaa mennä hyvissä ajoin ja tanssia kannattaa harjoitella myös kotioloissa. Etenkin kokemattomien tanssijoiden kannattaa turvautua rauhalliseen valssiin varsinkaan jos ennen häitä ei ole paljon aikaa harjoitella tanssiaskeleita. Kokeneet tai taitavat tanssijat voivat valita vauhdikkaammankin kappaleen.

ERILAISIA KAPPALEVAIHTOEHTOJA HÄIHIN

Monien parien suosimia häävalsseja ovat muun muassa Tapani Kansan Akselin ja Elinan häävalssi, Teemu Harjukarin En Enempää Pyytää Mä Voi sekä Mikko Leppilammen ja Nina Tapion Jotain Jää. Moderneja valsseja ovat esimerkiksi Johanna Kurkelan Häävalssi, Stellan Häävalssi sekä Pekka Kuusiston ja Paula Vesalan Häävalssi.