Tanssi

TANSSI JA SEN HISTORIA SUOMESSA

TANSSI JA SEN HISTORIA SUOMESSA

Miten vielä nykyäänkin niin suosittu tanssiharrastus alkoi Suomessa? 1850-luvulla Helsinkiin asettui asumaan baijerilaissyntyinen Alina Frasa. Hän oli tiettävästi Suomen ensimmäinen tanssijatar. Häntä on luonnehdittu suomalaisen tanssitaiteen pioneeriksi. Alinan oma ura kesti lähes 50 vuotta, ja baletti sai alkuun vahvoja vaikutteita Venäjältä. Moderni tanssi alkoi kehittyä 1900-luvun alkupuolella. Suomessa tunnettu vapaa tanssi sai vaikutteita Saksasta ja se on osittain perustana naisvoimistelun syntyyn maassamme. Näistä tanssin alkuajoista on kuljettu pitkä matka eteenpäin ja nykyisin lähes jokaisella paikkakunnalla on oma tanssikoulu. Tänä päivänä tanssin harrastaminen on mahdollista kaikille. Lapsille opetetaan kouluissa tanssia jo ala-asteelta lähtien.

Tanssi on hyvin monimuotoinen harrastus, jonka tulkinta ja lajit riippuvat osittain kulttuurista. Eri maissa on omat perinnetanssinsa, jotka ovat ihmisten mukana levinneet muualle maailmaan.

HYVIÄ SYITÄ ALOITTAA UUSI HARRASTUS TANSSIN PARISSA

Tanssi on monipuolinen suosikkiharrastus, jossa musiikki vie mukanaan. Harrastajilla on monta eri tanssilajia valittavanaan, joten kaikille löytyy jotakin. Harrastuksen voi aloittaa minkä ikäisenä tahansa, sillä koskaan ei ole liian myöhäistä. Joka paikkakunnalta löytyy varmasti tanssikoulu, jossa harrastuksen voi aloittaa.

Tanssi on hyvä harrastus, jonka avulla kunto pysyy korkeana. Tanssi edistää terveyttä ja tuo uusia ystäviä. Se on hauska ja hyödyllinen harrastus, joka vie stressin mennessään. Tanssin avulla oppii sinnikkyyttä ja kärsivällisyyttä, koska tanssiliikkeet voivat joskus olla hankalia oppia. Tanssi herättää luovuuden, eikä se ole kiinni iästä tai sukupuolesta.

TANSSIN TERAPEUTTINEN VAIKUTUS

TANSSIN TERAPEUTTINEN VAIKUTUS

Tanssilla sanotaan olevan parantava voima. Tanssi- ja musiikkiterapian avulla on pystytty vähentämään lasten ja nuorten ahdistusta ja masennusta. Sitä käytetään myös traumaperäisen stressireaktion hoidossa. Tanssi rentouttaa ja saa mielen virkeäksi. Kaikille löytyy oma tapa tanssia. Itseään ja omia tunteitaan voi tulkita tanssin tuomien liikkeiden avulla.

Rennot lavatanssit ovat toisille se oikea tanssimuoto, jolloin stressi vähenee ja hyvä olo lisääntyy. Tanssin avulla saavutetaan tunne läsnäolosta ja siinä voi elää hetkessä. Tanssitunti antaa aivoille kaivatun lepotauon, jolloin ei tarvitse vastata puhelimeen tai lähettää sähköposteja. Se on omaa aikaa, jolloin saa rentoutua ja antautua musiikin vietäväksi.

LAPSEN TANSSI ON HYVÄ HARRASTUS

Tämä Merikievari sivusto kertoo lasten tanssiharrastuksen aloittamisesta. Tanssitunteja löytyy melkein joka ikäisille lapsille, joten harrastuksen voi aloittaa minkä ikäisenä tahansa. Usein lapset haluavat mennä samoille tanssitunneille kavereidensa kanssa, joten aina vanhempien ei ole mahdollista vaikuttaa tanssilajin valintaan. Tanssi kehittää lapsen liikunnallisuutta ja motoriikkaa. Pienet lapset oppivat liikkeitä sekä kehonhallintaa leikkien ja pelien avulla. Rytmitaju paranee ja toivottavasti liikunnasta tulee osa lapsen elämää.

Mikäli tanssikoulu tuntuu liian kalliilta vaihtoehdolta, voi sopivia tanssitunteja etsiä kansalaisopistojen ja naisvoimistelijoiden valikoimista. Lasten tanssiharrastuksessa voi käyttää voimistelupukua tai muita mukavan joustavia vaatteita. Voimistelutossuilla pärjää aluksi hyvin, joten kalliita varusteita ei tarvitse ostaa. Lapsen kasvaessa ja ryhmien vakiintuessa tanssiryhmät usein hankkivat yhtenäiset asut. Tanssinäytöksissä asujen valinta on joskus vapaa ja silloin saa käyttää omaa kekseliäisyyttään.